Vakantiegrabbelton

Bellen blazen met (papieren) rietjes

Met dit spel wordt het ongetwijfeld een kliederboel op tafel, maar zal wel jouw peuter veel vreugde geven. Zet een brede kom met water op tafel en verschillende rietjes (eventueel rietjes in verschillende lengtes knippen). Leer eerst jouw kind door het rietje in de lucht te blazen en laat vervolgens jouw kind belletje in het water blazen. Het is ook leuk om samen te blazen, om de beurt te blazen en bijvoorbeeld 1 keer of 3 keer achter elkaar te blazen op commando.

Tip: Laat jouw kind ook proberen een lange slang te maken van de rietjes (de rietjes in elkaar te laten steken). Misschien zal jouw kind hier nog wat hulp bij nodig hebben.

Vormen- en kleurentwister

Op een behangrol of een aantal grote vellen papier maak je een soort van twisterveld met gekleurde vormen. Vervolgens geef je je kind aan waar het moet gaan staan.

Vormen herkennen

Op papier trek je verschillende voorwerpen over. Leg de voorwerpen nu door elkaar naast de papiertjes en laat je peuter het juiste voorwerp op het juiste papiertje leggen. Dit spel is een soort voorproefje op het leren puzzelen, waarbij kinderen een voorwerp in de juiste omtrek moeten plaatsen.