Vakantiegrabbelton

spelletjes

Kijk naar de wolken.

Pak een kleedje, dekentje, oid. Zoek een lekker, rustig plekje in de tuin of park/ natuur . Ga op je rug liggen en kijk naar de wolken. Welke dieren zie je allemaal? Wat hebben de dieren beleefd? Veranderen ze ook ? Misschien kun je ze daarna tekenen?

Op vakantie in je eigen huis

*De meeste campings zijn gesloten, dus het perfecte moment om in de woonkamer, tuin of slaapkamer een tent te bouwen met lakens, dekens of wat je maar kan vinden. Alleen al met het bouwen zullen ze even zoet zijn en heel oplossingsgericht constructies moeten bedenken. Als de tent af is kun je er natuurlijk wat speelgoed heen slepen om lekker te spelen. Picknicken in de tent is ook heel leuk.

*Slapen in een hotel:

In een hotel slaap je altijd in een ander bed en kamer, er is een schoonmaker, kok enz. Verdeel het gezin in twee groepen. De ene dag mag de ene helft van het gezin in het huishotel slapen en de andere nacht worden de rollen omgedraaid. Je slaapt dus niet op je eigen kamer. Er wordt voor je gekookt, bed netjes opgemaakt, compleet met chocolaatje op het kussen ;)

*Logeerpartij in je eigen huis. Een vriendje laten logeren lukt nu even niet. Maar een logeerfeestje kan nog wel een heel goed idee zijn. Alle matrassen bij elkaar in de woonkamer. Wedden dat ze dit niet snel zullen vergeten!

*Uit eten gaan in je eigen huis. De tafel netjes dekken, menukaart knutselen, boodschappenlijstje maken, samen koken, je mooi aankleden/optutten.

Andersom dag

Je loopt achteruit, begint met tandenpoetsen en dan pyjama aan en dan tv kijken, daarna avond eten… enz. Precies hetzelfde als een gewone dag, maar dan net andersom.

Kinderen zijn de baas dag.

Natuurlijk kun je hier wel afspraken over maken!

Indoor speeltuin

Maak een indoorspeeltuin. tafels en stoelen waar je op- en over kan klimmen.

Smartgames.

Hou jij van spelletjes waar je je hersens goed bij kraken...ga dan deze uitdaging aan!

Kinderspelletjes voor binnen

Hier zijn veel leuke spelletjes te vinden om binnen te spelen.