Vakantiegrabbelton

sport/beweging

Vliegtuigje vouwen

Vouw allemaal een vliegtuig en maak een papier met gaten zoals in de afbeelding hieronder. Wie gooit de meeste punten?

Een laser maze parcours maken

Maak met een bolletje wol en schilderstape een laser maze parcours in de gang of in de tuin.

Jongleren

Leer jongleren! Goed voor lichaam en geest! Het is net zoiets als fietsen, als je het eenmaal kunt dan verleer je het nooit meer! Met iedere dag een kwartiertje oefenen kun je het binnen een week! In dit filmpje krijg je een goede uitleg.. maar als je bij Youtube op; leer jongleren zoekt dan kun je nog veel meer filmpjes en trucjes leren.

Zet een speurtocht uit

Zet een speurtocht uit voor je vader, moeder, broertje of zusje. Het is het leukst als ze samen jouw speurtocht gaan lopen. De speurtocht maak je met stoepkrijt. Bedenk een route dicht in jullie buurt. Bedenk opdrachten die ze onderweg moeten uitvoeren. Denk goed na over waar het veilig is om de opdrachten te doen. Schrijf iedere opdracht op een papiertje. Schrijf voor jezelf op welke materialen ze nodig hebben voor onderweg en verzamel die alvast.

Voorbeelden van opdrachten zijn:

  • laat de ander op de stoep liggen en teken de omtrek van de persoon om met stoepkrijt. Kleur hem daarna mooi in.

  • druk je 3 keer op

  • pluk twee paardenbloemen en twee madeliefjes en neem ze mee naar huis voor in een vaasje

  • teken met stoepkrijt een hinkelpad in de vorm van een spiraal en hinkel het pad heen en weer, zonder het andere been op de grond te zetten. Lukt het niet? Probeer opnieuw!

  • probeer in een lantaarnpaal te klimmen en blijf een minuut hangen

  • Doe de handstand tegen een muur

Als je genoeg opdrachten hebt bedacht ga je de speurtocht uitzetten. Bij iedere kruising zet je een pijl om aan te geven welke richting ze moeten lopen. Zorg dat de pijlen goed zichtbaar zijn. Waar ze de opdrachten moeten doen leg je de opdracht neer onder bijvoorbeeld een steentje, zodat het niet wegwaait. Als je klaar bent met de voorbereidingen kan je familie starten. Zorg dat ze de spullen meenemen. Voor jezelf is het leuk om mee te gaan en te bekijken hoe ze de opdrachten uitvoeren. Als jullie weer bijna thuis zijn, ren je alvast vooruit. Vul je een teil met water en legt daar snoepjes in die in plastic zijn verpakt. Dit is het finalespel! De finalisten mogen een snoepje happen met hun mond, zonder hun handen te gebruiken.

Stoepkrijt

Opdrukken

Paardenbloem

Hinkelpad

Bingo

Wie heeft het eerst zijn hele kaart vol?

Klik om te vergroten

Bewegen maar!

Speel het hinkelspel.

Teken een hinkelhok en schrijf in elk hok een letter. Bedenk een woord met de letter waar je op komt.

Voor groep 3: Wie weet de meeste woorden te bedenken?

Voor groep 4 en 5: Voor elke letter van het woord krijg je 1 punt, dus hoe langer het woord, hoe meer punten. Wie heeft aan het eind de meeste punten?

Maak een parcours.

Zet een parcours uit in de tuin met de spullen die je kunt vinden

  1. springen over een stok

  2. kruip onder een tafel

  3. springen op tegels

tip: gebruik stoepkrijt

Wie wil jouw parcours ook doen, neem de tijd op.

Bedenk een bewegingsverhaal over het weer.

Bedenk een bewegings verhaal over het weer. Bijvoorbeeld, het regent (trippel op je tenen), het gaat waaien (je lichaam van links naar rechts), er komt hagel (sla met je handen op de grond) en een onweersbui (spring hard op de grond). Ben je met twee, dan verzint 1 het verhaal en de ander verzint de beweging

Speel het spelling renspel.

Pak een leesboek.

Groep 3: kies 2 letters en schrijf ze met krijt aan de overkant. Zoek in je boek naar woorden die met die letter beginnen. Gevonden? Ren naar de overkant en schrijf het woord op.

Groep 4 en 5: doe hetzelfde, maar schrijf 2 spellingscategorieƫn op ipv letter (bijv. Eind d, sch, open klankgroep).

Ben je met meer dan kan je er ook een wedstrijdje maken.

Schooljudo lessen

Zou je eens wat willen leren over judo? Kijk dan eens op deze website. Met behulp van filmpjes leer je daar over de 6 waarden van judo.

Sporten met Nathan en Lavezzi Rutjes