Vakantiegrabbelton

natuur/omgeving

Vogels spotten

De vogelbescherming heeft een mooie website gemaakt: Beleef de lente. Daarop kun je informatie en filmpjes zien over vogels die je in je buurt kunt zien. Maar je kunt ook veel leuke materialen vinden op de website van de Vogelbescherming.

Freek Vonk

Freek Vonk (Meester Freek) heeft op YouTube veel filmpjes geplaatst over dieren. Hij heeft ook een eigen website. Maar je kunt ook dieren kijken op de website San Diego Zoo Kids.

De Chinese muur

Wil je gaan wandelen over de Chinese muur? Ga dan eens kijken op deze website.

Vogelhuisje maken

Wil je iets knutselen voor de natuur? Dan kun je op de website Leuk met Kids zien hoe je een vogelhuisje kunt maken. Daarbij kun je wel wat hulp van je ouder(s) gebruiken.

Schelpen zoeken

Ga je in de vakantie nog met je vader en moeder naar het strand? Kijk dan eens of je de volgende schelpen kunt vinden:

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Bloemenbingo

Het is natuurlijk belangrijk om tussen het werken door ook regelmatig een wandelingetje te maken (maar houd je daarbij wél aan de regels hè!!!). Neem dan je bingoblad mee tijdens het wandelen en zie je onderweg een bloem van het bingoblad dan mag je deze op het bingoblad doorstrepen en schrijf erbij wáár je deze bloem gezien hebt. Je mag er natuurlijk ook een foto van maken, als je dat leuk vindt!!

We zijn benieuwd wie als eerste het bingoblad helemaal vol heeft!

Succes en veel plezier én houd je ogen goed open, want misschien zie je nog wel andere bloemen onderweg en brengt je dat op het idee om zélf een bingoformulier voor ons allemaal te maken!!!

Bloemenbingo.pdf

100+ natuuropdrachten

Op deze website zijn voor alle leeftijdsgroepen veel leuke natuuropdrachten te vinden.

Suus' kinderfeestjes

speurtocht opdrachten.